ثبت اطلاعات در صورت حساب‌های الکترونیکی ضروری است؟

صورت حساب‌های الکترونیکی مالیاتی در سه نوع تقسیم‌بندی شده که در دو نوع آن هیچگونه نیازی به ثبت اطلاعات هویتی خریدار نخواهد بود.
یکی از سوالات متداول درخصوص قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان، انواع صورت حساب‌های الکترونیکی است که در ادامه با آن اشاره شده است:

صورتحساب نوع ۱: حاوی اطلاعات مربوط به فروشنده، اطلاعات هویتی مربوط به خریدار، اطلاعات مربوط به کالا و خدمات فروخته شده، نرخ مالیات بر ارزش افزوده و نحوه تسویه مبلغ صورت حساب اعم از نقد و نسیه خواهد بود.

صورتحساب نوع ۲: اطلاعات هویتی فروشنده را در بر می‌گیرد و اطلاعات مربوط به کالا و خدمات فروخته شده شامل قیمت، مبلغ کل و میزان مالیات بر ارزش افزوده است.

صورتحساب نوع ۳: صورت حساب‌ها رسیدهای دستگاه‌های کارت‌خوان و درگاه‌های الکترونیکی پرداخت را شامل می‌شود.

برای انواع صورت حساب‌ها الگوهای خاصی بر اساس نوع کسب و کارها تعبیه شده است. الگوی یک مربوط به فروش عمومی کالا و خدمات است. الگوی نوع دو فعالیت‌های فروش ارز را شامل می‌شود. الگوی نوع سه مربوط به فروش طلا، پلاتین و جواهر است. الگوی نوع چهار مشمول فعالیت‌های پیمانکاری است. الگوی نوع پنج مربوط به قبوض خدماتی می‌شود و الگوی نوع شش، فروش‌های صادراتی را در بر می‌گیرد.

نکته مهم اینکه برای صورت حساب‌های نوع دو و سه هیچگونه اطلاعاتی از خریدار درج نمی‌شود و نیازی به ثبت اطلاعات هویتی خریدار در نوع دو و سه نخواهد بود.

اتاق صناف تهران